Vacature Medewerker Beheer en Planning

Medewerker Beheer en Planning in Zonnemaire

Medewerker beheer en planning Zuidwestelijke Delta

 • Zonnemaire
 • mbo/hbo
 • 36 uur per week
 • € 3165 - € 4440

Reageer voor 12 maart 2024

Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten om de beheerteams in de Zuidwestelijke Delta te ondersteunen in het planmatig beheer en de coördinatie van kwaliteit en milieu? Neem dan contact met ons op.

Dit is je werk

Als medewerker beheer en planning ondersteun je de vijf beheerteams van Staatsbosbeheer in de Zuidwestelijke Delta bij een goede uitvoering van de processen van het terreinbeheer. En je bent een belangrijke schakel tussen de provinciale eenheid en de landelijke afdeling terreinbeheer.

Je werkt daar waar het werk is: op één van onze werklocaties met je collega's, af en toe buiten in het veld en soms ook een dag thuis. Je bent voor een groot deel van je tijd bezig met het thema sturing terreinbeheer. Je faciliteert, ontzorgt en ondersteunt de beheerteams bij de PDCA-cyclus (plan-do-check-act) voor het beheer en onderhoud van de terreinen. Je zorgt ervoor dat de processen voor terreinbeheer soepel en volgens de juiste protocollen en planning worden uitgevoerd. En je sluit diverse contracten af, bijvoorbeeld voor de monitoring van de flora & fauna. Dit alles doe je samen met de teamleiders van de beheerteams, boswachters en adviseurs van het team Advies & Projecten.

Daarnaast coördineer je werkzaamheden voor kwaliteit en milieu, met het oog op onze certificeringen FSC en ISO14001 en diverse wet- en regelgeving, zoals de Arbowet. Je ondersteunt en faciliteert collega's bij het bewaken van het plan van aanpak RI&E (risico-inventarisatie en evaluatie), coördineren van de plannen op provinciaal niveau, implementeren van centrale regelingen en bijhouden van registratie en prestatie-indicatoren. Je bent bij hierbij de schakel tussen de provinciale eenheid en de landelijke afdeling Kwaliteit & Audit. En je ondersteunt en ontzorgt ook bij milieutechnische calamiteiten.

Je rapporteert, samen met de adviseur ecologie en de adviseur bodem en water, aan het provinciehoofd over de prestatie-indicatoren die gesteld zijn voor het terreinbeheer en Kwaliteit, Arbo, Milieu en Duurzaamheid (KAMD). Je begeleidt beheerteams bij de 6-jaarlijkse en jaarlijkse evaluaties en beheervastlegging binnen CMSi. Je assisteert bij het opzetten van een maatregelenplanning en houdt toezicht op documenten binnen de PDCA-cyclus, Je zorgt voor de kwartaalrapportages van KAMD en spreekt de beheerteams aan bij het niet tijdig leveren van benodigde informatie in het kader van certificering.

Dit is jouw inbreng

 • Je hebt een mbo+ of hbo denk- en werkniveau.
 • Je hebt affiniteit met planmatige beheercyclus en terreinbeheer.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt affiniteit met natuurbeheer en natuurontwikkeling.
 • Je bent handig met de computer en met programma's als Excel, GIS en CMSi.
 • Je bent een echte teamspeler, zelfbewust, slagvaardig, veerkrachtig en verbindend.
 • Kennis van de natuur- en landschapsbeheer en van de natuurgebieden in de Zuidwestelijke Delta is een pre.

Dit bieden we

Als medewerker beheer en planning bij Staatsbosbeheer kun je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden:

 • Een maandsalaris van € 3165 - € 4440 (schaal 9 CAO Rijk) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris dat je naar wens in kan zetten voor bijvoorbeeld extra verlofuren, extra geld of opleidingen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Heb je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij Staatsbosbeheer, dan behoud je deze. Voor nieuwe medewerkers geldt een proeftijd van één maand.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Staatsbosbeheer stimuleert kennisuitwisseling en persoonlijke groei. Je kunt gebruik maken van de Staatsbosbeheer Academie voor trainingen en opleidingen en van het aanbod van Leer je Groen en GoodHabitz.

De officiële functienaam is medewerker beheer & planning, onderdeel van de functiefamilie Uitvoering, functiegroep Medewerker Behandelen en Ontwikkelen, van het functiegebouw Rijk .

Informatie over Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 270.000 hectare natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten. Lees meer over Staatsbosbeheer.

De provinciale eenheid Zuidwestelijke Delta van Staatsbosbeheer strekt zich uit van de Zeeuwse kust tot en met de Biesbosch. We beheren hier niet alleen riviernatuur, schorren, slikken, kreken, graslanden, dijken, bossen, landschapselementen, water en duinen. Maar ook monumenten, buitenplaatsen en een groot gedeelte van de Staats-Spaanse Linies. Onze terreinen dragen bij aan behoud van biodiversiteit en landschap op Europese, landelijke en provinciale schaal en aan de regionale economie. De Biesbosch, de kust van Walcheren, Veerse meer, Kop van Schouwen, Grevelingen en Haringvliet zijn toeristische topgebieden.

De provinciale eenheid bestaat uit vijf beheerteams (Zeeland-Zuid, Zeeland-Noord, Grevelingen, Zuid-Hollandse Delta en Biesbosch) en team Advies & projecten. Als medewerker beheer en planning maak je deel uit van het team Advies & Projecten. Dit team bestaat uit adviseurs (provinciaal, ecologie, landschap en cultuurhistorie, communicatie en handhaving), twee accountmanagers, twee rentmeesters, twee projectleiders en een projectondersteuner en werkt vanuit het kantoor in Zonnemaire aan het Grevelingenmeer.

De medewerkers van team Advies & Projecten adviseren het provinciehoofd, ondersteunen de beheerteams en zijn verantwoordelijk voor omgevings- en relatiemanagement, begeleiden en adviseren in beleidsvraagstukken, grondzaken en gebiedsontwikkelingen. Daarnaast worden projecten en landelijke programma's uitgevoerd op het gebied van natuurherstel, biodiversiteit, aanpak grote wateren (PAGW) en Kaderrichtlijn Water (KRW).

We werken als Staatsbosbeheer regionaal nauw samen met terreinbeheerders, provincies, waterschappen, Rijkswaterstaat en gemeenten. En we zijn ook vertegenwoordigd in samenwerkingsverbanden zoals BOG Grevelingen, PAGW Zuidwestelijke Delta en Biesbosch Rijn-Maasmonding, GEOPark Schelde Delta, Veerse Meer, Haringvliet en Biesbosch waar een gebiedsgerichte aanpak centraal staat.Functie:medewerker beheer & planning
Startdatum:24-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3165 – 4440
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Staatsbosbeheer via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Schouwen-Duivelandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de schouwen-duivelandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Schouwen-Duiveland
 2. Medewerker Beheer en Planning Staatsbosbeheer 24-02-2024

Bekijk ook andere vacatures